Kövess minketTwitteren és Facebookon

/// Linkmarketing

 

A linkmarketing elkészítése kiemelten fontos, amennyiben azt szeretné, hogy weboldala előkelőbb helyen szerepeljen a keresőrendszerekben.

Minőségi látogatók ingyen

A megfelelő linkmarketing minőségi érdeklődőket szállít honlapjára szakmai katalógusoldalakból.

Mitől lesz minőségi egy látogató? Vagy nevezzük inkább tudatos látogatónak? Attól, hogy azért kerül a honlapjára, mert keresi az adott terméket, általában vásárlási szándékkal, vagy a vásárlás előtti információgyűjtés miatt. Minél több ilyen látogatója van, annál nagyobb az esélye, hogy új vásárlói lesznek. De vajon honnan jöhetnek a tényleg minőségi látogatók?

Előkelőbb helyezés a keresőkben

Ha az Ön weboldalára sok minőségi link mutat, honlapja előkelőbb helyezést érhet el a keresőrendszerekben.

Az, hogy a keresési találatok között hányadik helyen szerepel honlapja, nem a mágián múlik, ez csupán matematika. A Google több száz szempont alapján rangsorol, melyek között kiemelten fontos, hogy honlapjára mennyi és milyen minőségű link mutat.

Lehet, hogy Önnek remek honlapja van, de ha ezt célközönsége nem tudja, akkor az oldalba fektetett munka és pénz nem fog megtérülni.

Jelenlét a fontosabb szakmai katalógusokban

Bár az emberek többsége a keresőrendszereket használja információszerzéshez, gyakran egy szakmai katalógusoldalon folytatja a kutatást.

A linkmarketing lényege, hogy honlapja hivatkozását olyan oldalakon helyezzük el, ami az Ön tevékenységével foglalkozik. Ha az Ön honlapja nem szerepel ezeken az oldalakon, akkor elesik azoktól a látogatóktól, akik célzottan, tudatosan keresnek. Ráadásul konkurensei nagy előnyre teszek szert Önnel szemben.

Hosszú távú minőségi hirdetés

A linkmarketing rendkívül jó befektetés, hiszen addig fejti ki hatását, ameddig honlapja elérhető az interneten.

A Linkmarketing nem apróhirdetés, ami egy idő után lejár, vagy hátracsúszik a 639. oldalra, hanem egy örökéletű hirdetés, ami addig működik, ameddig honlapja meg nem szűnik. Gyakorlatilag folyamatosan és ingyenesen hoz minőségi látogatókat éveken át. Ha árát összeveti bármilyen más hirdetéssel, ár-érték aránya egyértelműen magasabb lesz.

Lépéselőny a konkurenciával szemben

Önnek szerencséje van! A legtöbb honlap tulajdonos vagy egyáltalán, vagy csak kis mértékben végzi el a linkmarketinget.

Bár a linkmarketing hazánkban is egyre elterjedtebb népszerűsítési forma, még mindig kevesen végzik, vagy végeztetik el szakszerűen. Van, aki például mindenhová regisztrálgat, hogy linkeket gyűjtsön, van, aki megelégszik 20-30-50 linkkel, sokan pedig még mindig abban a tévhitben élnek, hogy „az internet Nekem nem hoz ügyfelet”. Igazuk van, nem is fog, ameddig ez a hozzáállás nem változik meg. Statisztikailag bizonyított tény, hogy az internethasználat évről-évre folyamatosan emelkedik, már a legtöbb háztartásban van számítógép internet hozzáféréssel. Aki ebből kimarad, az lemarad.

 

/// Twitter hírek

Kövess minket a Twitteren!